December 7, 2008

Creativity in advertising

It seems that no matter how much copywriters try these days, all liquid drops won't splash in anything but horses, to be more specific, 2 horses, veeery similar horses.

After being rather impressed by the out-of-the-box ad for Carpatina, it seems that it was rather more of a copy-paste ad.

I found this by chance on the author's website and I'd rather doubt that Soplica belongs to the same group Carpatina does. But who knows, anything's possible.


November 7, 2008

Mergi la vot!


Daca speri ca votul tau valid, laolalta cu cel al altor milioane de concetateni sa faca diferenta, sa aduca o guvernare sanatoasa, matura si constienta de actiunile sale, un fel de democratie ajunsa la majorat care n-o sa mai injure, sa se imbete ca o scroafa, amestecand legile, sau sa fure bani din casa, fie si de frica pasibilitatii de pedeapsa, atunci inseamna ca trebuie sa votezi intr-o Romanie dintr-un univers paralel.

Daca totusi nu vrei sa astepti pana ce calatoriile interdimensionale vor fi posibile, votul tau INVALID ar putea, ipotetic vorbind, laolalta cu votul la fel de NUL al altor milioane de concetateni (ce optimism!) sa traga un semnal de alarma la adresa clasei politice de cacat care nu ne reprezinta. Ar fi un scenariu ipotetic foarte interesant de urmarit, alegerile ar fi invalidate si s-ar repeta probabil pana cand nemernicii cei mai mari s-ar retrage eventual din partide facand loc unor viitori politicieni cu o mentalitate mai sanatoasa. Bineinteles ca n-o sa se intample asa ceva vreodata, dar merita incercat daca sectia de votare nu e prea departe, si e frumos afara. Macar asa, ca sa ai sentimentul datoriei civice de a trimite un sincer sictir minunatilor tovarasi conducatori.

De fiecare data la alegeri e un procent neglijabil de voturi nule, oameni care desi s-au dus la vot, n-au avut cu cine vota dar au vrut sa dea de-nteles ca doresc sa voteze (mai degraba, sper, decat ca sunt niste retarzi care nu nimeresc cu stampila interiorul chenarului). O campanie bine organizata care sa indemne lumea la un vot frumos si nul ar putea creste procentajul asta la un nivel mai de bagat in seama. Pe mine m-ar interesa la culme cum ar reactiona nemernicii care se asteptau sa fie votati, sa se vada neputinciosi tocmai prin faptul ca sunt ignorati. Sigur, vor fi uitati de istorie, dar pana atunci e prea tarziu si am putea sa-i facem uitati, sa-i mumificam inca din timpul mandatelor lor abjecte. Mai mult decat orice proces penal sau atac mediatic care, acordandu-le importanta, starnesc spirite indobitocite gata sa-i pupincureasca, ignorarea i-ar anonimiza si reduce la tacere.

Asta e cam singurul instrument democratic de care dispunem ca sa ne exprimam dezgustul si ar trebui sa profitam de el daca ne pasa cat de cat. Pentru ca indifierenta e si mai nasoala, si asta n-am zis-o eu.

Asa ca, sper ca n-o sa votati cu cine nu trebuie anu asta.

Happy un-voting!


Update: pentru cine are totusi chef si nervi sa voteze, iaca niste informatii interesante:

November 1, 2008

Photo of the day


freshly made by me, about 1h30min ago :)

And by the way, i've finally created a flickr account after being very skeptical about it.I now kind of discovered its much more social nature, compared to Picasa, and i'm enjoying it.
One of the reasons i didn't like flickr was the small pic size showing by default.Well, that's not an issue anymore if you try it with CoolIris, the coolest firefox plugin.
You'll love it!

October 7, 2008

The future is now

So it's all nice with all the eco friendly energy and all, but soon all this crap will obviously fail because nobody will afford it except the fancy-pansy, highly developed countries counting, what, 10% of the population?! What about all the rest who won't afford it? Well it's probably gonna be back to that seemingly never ending source of energy: good ol' nuclear power.

It's not to early to plan your future nuclear business, no sireey... say you'd want to forecast an eventual depletion of nuclear resources, or the half life of all that waste that will result from the processing?! Hire a bunch of phisicists (all over the place these days), pice of cake, right?! Well, it's not that simple, that dreaded Y10K is way closer than you'd think...

Gives you somethin' to chew over, doesn't it?

September 28, 2008

Leonard Cohen

"Ring the bells that still can ring
Forget your perfect offering
There is a crack in everything
That's how the light gets in."

I was lucky enough to have the privilege of breaking out into a timeless universe that Mr. Cohen so skillfully creates with his surreal voice and flawless orchestra. The atmosphere was incredibly intimate, as if he'd played a private concert for the lovers and broken-hearted nevertheless, knowing how to reverberate each indiviual's most secluded melancholies.

There he was, with each note overcoming his venerable age (he's in his mid 70s!), a perfectionist in his craft, weaving his life experience in chanted poems across the public gathered in a rather small venue, at about 3000 seats.

The world needs such vivid souls to handle all the madness.





September 8, 2008

Milano, a city for all senses

and all tastes, obviously :)






things here deifinitely aren't what they seem to be



Closing time at "La Dolce Vita"

To cook or not to cook, isn't this the question?!

To infinity and beyond!

August 16, 2008

Not a great weekend

To visit Prague:
Or Bucharest:

And I thought these places are geographically kinda close, sheeeesh...

July 14, 2008

Friends in London

Ana Catarina from Angola, my AIESEC buddy in Portugal

Murat from Turkey, started first day at Monster together


Lucian from Iasi and Oxford :)

Nice to see you guys in the capital of the world. It's all such a small place after all, isn't it?!

July 12, 2008

Londra pe scurt

Paradoxal londra nu se prea poate pe scurt dar iata:

Vazut Tate Galley azi, quite cool, mai ales ca explica fiecare lucrare pe intelesul muritorilor de rand si nu pleci chiar bou dupa ce ai intrat vaca, sau era invers? Pe scurt, picasso, monet si niste afise comuniste graitoare, pe restul i-am uitat pt ca n-auzisem de ei. dar erau faini.

Pt oarecare motiv misterios busurile au fost mocca azi, mai putin unu la care s-a uitat soferita insistent la mine sa folosesc oyster cardu. deci la celelalte busuri erau inactive aparatele alea, nu ma faceam eu ca ploo, ca sa fim intelesi.

St Paul's costa 10 lire, la cate catedrale am vizitat deja, nu prea parea sa se merite. Daca toti ar fi ca mine, s-ar odihni mai bine oaspetii permanenti probabil.

Am primit un sfat de cumparaturi la selfridges (nu, nu vand frigidere), general store cica. Cu sperante de magazinu milcovul din focsani sau hai, de unirea din buc, am intrat sa-mi iau inca un pulover sau chiar vo geaca caci londra se pare ca nu-i ca praga cand vine vorba de vara(si la praga nu e cald deobicei). aici e mai degraba asa cam de octombrie. Da, deci o geaca emergliacoghiwenco benga sau nu stiu cum ma-sa, redusa la doar vo 1000 lire, un chilipir! Si tot asa... wrong move deci. In schimb aveau chiloti gen borat, cu doar 10 lire, am luat vo 5 sa am de schimb...(not)

Daca tot am intrat pe hardcore shopping, si fiindca muzeele din zona erau inchise, am intrat si la harrods. un fel de glittering kitsch impanat cu firme de renume interplanetar si multi arabi care pareau putrezi, de bogati. Interesant de remarcat niste tinerice musulmane cu broboade dar cu un machiaj agresiv.

La metrou au designated areas pt buskers sau muzicieni de strada (ce de-a cuvinte) destul de bazati asa.

Hotelul la care stau pare sa se specializeze in nunti pt orientali. duminica trecuta numai ce vad in hol un anunt printat cu verdana de 14 care anunta nunta unor persoane conform nustiu carei legi din UK (sa fim siguri cu totii ca nu avea loc ceva ilegal, Doamne sau Alah, dupa caz, fereste!)

In seara asta, iarasi un cuplu masliniu, poza blazat in fata catorva invitati in holul de lg receptie. Tipa avea o rochie argintie cu mult sclipici care mi s-a parut vag nepotrivita(nu ca am mari abiliatati vestimentare).

Mai strident mi s-a parut cand am vazut pe-aici prin canary wharf, o asiatica cu val de mireasa, in tenisi si (aici speculez ca nu-mi mai aduc aminte) un fel de egari sau ceva care nu se potrivea deloc pe sub top-ul de mireasa. Proabil ca era mai practic asa, ca sa ajunga optimizeze timpul dintre cele doua joburi in care si-a permis sa se casatoareasca (iarasi, speculez cu gratie).

Oamenii sunt prietenosi si incearca sa te ajute chiar daca de ex, la un sushi bar, chelnerita(asiatica) nu stia din ce se face wasabi, la fel cum nici ceilalti chelneri nu stiau. Inainte sa plec, vine totusi si-mi spune ca a intrebat bucataru si ca ar fi dintr-un fel de hrean. treuia sa-mi dau seama dealtfel! Apropo, sushi nu e doar cool, e si super gustos :)

Intr-un bar(si nu cred ca e singular) am remarcat un poster care recomanda clinetilor sa ceara sa li se umple paharul in caz ca gulerul de la bere e prea mare, la 3 lire pe pahar, cred si eu ca e cazu!

July 9, 2008

Live in London


For about 3 weeks I'm in London town on a business trip at the Barclays Capital HQ straight on in Canary Wharf.

I've just uploaded here the results from my first photo shoot this evening.

Enjoy!

June 29, 2008

Satysfakcja gwarantowana!


More words and videos to follow soon...

June 23, 2008

Sanzienele


Autobuzul opri în staţie lăsând împrejur un nor gros de praf stârnit de pe drumul de ţară.El coboară şi se îndreaptă spre casa bunicilor săi.E cam 1km de mers.A luat vacanţă de curând şi vrea să scape de zilele sufocante din oraş.Satul este o oază de linişte şi deşi căldura e la fel în miezul zilei,seara aduce o răcoare umedă şi revigorantă.Soarele la asfinţit pare mai roşu ca niciodată şi înconjoară pădurea cu nuanţe de un galben patrunzător.Mâine sunt Sânzienele iar lumea spune că în această noapte se deschid cerurile.A auzit şi el despre credinţele acestea,însă le consideră a fi doar superstiţii şi chiar vrea sa-şi petreacă noaptea în pădurea de lânga sat.

"-Gândeşte-te că pentru iniţiaţi,în noaptea asta are loc ceva extraordinar",îi spunea parcă o voce interioară.

"-De ce însă numai pentru iniţiati şi nu pentru toată lumea?Eu vreau sa fiu martor la aşa ceva",îşi spunea nefiind însă prea sigur de cele afirmate.

Soarele a asfinţit pe nesimţite şi iată-se singur în mijlocul pădurii într-o noapte fără lună,cu stele sclipind pe cerul întunecat.

"E nebunesc ce fac eu acum,şi totuşi aştept parcă să mi se întample ceva."

Se uită la ceas:un sfert de oră până la miezul nopţii.Sunt doar superstiţii...de mult nu m-am simţit atât de relaxat.Nici o adiere şi totusi răcoarea răzbate de pretutindeni.Timpul se scurge în secunde ce ţin cât o veşnicie şi parcă miezul nopţii întârzâie deliberat.Dar eu nu aştept miezul nopţii,eu vreau doar să mă relaxez şi acest loc şi moment nu fac decât să amplifice starea de calm pe care demult mi-o doream.

Deodată sclipeşte un fulger,aşa din senin."Mâine o să plouă",gândi el şi deodată simţi cum întreaga fiinţă i se prăbuşeşte.Dar a fost doar un moment şi n-a avut timp să-şi dea seama ce se întâmplă prea bine.Era să cadă."Oboseala probabil",îsi spuse el.Se uită la ceas:12:10.

"Când oare s-a facut aşa de târziu?...nici macar un semn.Nu sunt iniţiat,asta e..."

Toată noaptea s-a simţit neobişnuit de uşor şi de nou.Dimineaţa a început să plouă şi bunica sa l-a trezit să meargă cu ea la biserică.Ploaia l-a prins pe câmp,în timp ce se ducea la slujbă.S-a adăpostit sub o cocioabă unde fusese odată o stână.

"În sfarşit ai venit !",auzi el din spatele său şi tresări deodată.Ea era udă din cap până-n picioare şi-si storcea bluza.I se păru ciudat că semană izbitor de mult cu cineva de care nu-şi putea aduce aminte.

"Pari cunoscută,îi spuse el,deşi e foarte ciudat..."

"că nu ştii de unde mă cunoşti nu-i aşa?"

-Exact.Cum te cheamă?"

"-Oare chiar contează?Numele meu n-are să te ajute să ştii cine sunt.Numele meu ESTE şi NU ESTE.Eu nu te întreb cum te cheamă pentru că ştiu cine eşti.Te-am văzut şi în anii trecuţi pe aici.Tu nu m-ai observat însă."

"-Bine dar trebuiue să-ţi spun şi eu cumva."

"-Spune-mi cum vrei,deşi cel mai bine e să-mi spui 'tu'.

"-Dar ce făceai pe ploaia asta?"

"-Mergeam să ud trandafirii,dar uite că a avut grijă Dumnezeu.Este mai sus o grădină de trandafiri pentru dulceaţă puÅŸi mai demult de bunica mea.”

„-Curios,n-am văzut-o niciodată până acum.”

„-Asta pentru că este peste deal.Dacă vrei,te duc până acolo când stă ploaia…ÃŽncă te mai întrebi de unde mă cunoÅŸti nu-i aÅŸa?ÃŽntrebarea e “de ce mă cunoÅŸti?”,iar unul din răspunsuri ar fi”Ca să te ajut”

Tu încerci să cunoşti prin învaţare,însă nu totul se învaţă.Poţi cunoaşte şi prin credinţă,dar tu nu crezi,oscilezi între îndoială şi încredere iar eu te voi ajuta să nu mai ai dubii.

Dar a ieÅŸit soarele!

Hai în grădină.Ia-mă de mână!”

Şi zicând acestea ea îl prinse de mână cu palma ei caldă.Atunci simţi în trupul său un fior înălţător,se simţi mai viu ca niciodată şi ar fi putut zbura dacă nu era ţinut de aceeaşi mână care îl făcea să o urmeze întocmai.

Niciodată soarele nu sclipea mai frumos prin boabele de ploaie prinse pe câmp.Acum trăia şi simţea bucuria vieţii.

Grădina îi întâmpină cu un parfum ameţitor iar el uită de drumul său şi se lăsă dus ea.

„-ÃŽn anii trecuÅ£i nu păreai să ai nevoie de ajutor,de-aia nu m-ai cunoscut,nici măcar n-aveai cum să mă vezi prea des în cercul tău de prieteni.”

„-Tu de unde ÅŸtii că am nevoie de ajutorul tău ?”

„-Eu nu ÅŸtiu multe dar simt.Simt că eÅŸti singur ÅŸi nelămurit.Nu pot să te lămuresc.Tu însuÅ£i îţi vei da seama care-Å£i sunt răspunsurile,dar pentru asta trebuie să ÅŸtii cine eÅŸti,ceea ce vrei va veni îndeaproape ca răspuns.”

Tăceau acum amândoi furaţi parcă de frumuseţea tufişurilor de trandafiri roz ce sclipeau în lumina soarelui iar tăcerea asta părea să prelungească timpul dilatându-l şi în acelaşi timp să aducă o lumină nouă în sufletul său.

„-Trebuie să înÅ£elegi că nu tot ce vezi este atât de concret pe cât pare,că nu poate fi schimbat.Sunt atât de multe forme pe care lucrurile le iau sub impresia realului.Sunt însă doar forme…Hai să bem niÅŸte apă,e deja cald.”

S-au dus lângă o fântână curată,îngrijită ce adăpostea o apă rece şi reconfortantă.

„-De aici iau apă să-i ud când nu plouă,îi spuse ea.Tot cu apa asta au fost plantaÅ£i aici…sunt atât de frumoÅŸi !Fântâna asta are o poveste minunată aÅŸ putea zice,dar Å£i-o voi spune altă dată.”

Timpul a trecut cu repeziciune şi acum soarele îşi trecea ultimile raze după culmile munţilor din depărtare iar el simţea o oboseală dulce copleşindu-l în tot trupul.

„-Acum trebuie să plec.Nu uita de ziua asta ÅŸi gândeÅŸte-te cât de mult contează să vrei…”

„-Dar stai !ÃŽncă nu ÅŸtiu nimic despre tine deÅŸi îmi eÅŸti parcă o prietenă de demult.”

„-Å¢ine minte că sunt multe iluzii pe lumea asta.Trebuie să-Å£i dai seama de ele altfel poÅ£i deveni ÅŸi tu una ca mulÅ£i alÅ£ii.La revedere,poate ne mai întâlnim.”

„-Dar când,cum ?”

„-Oricând vei vrea.Depinde de tine doar.”Åži spunând acestea se îndepărtă în desiÅŸul pădurii de la marginea grădinii.ÃŽngândurat,el plecă acasă ÅŸi odată ajuns,adormi buÅŸtean.

„-Scoală odată ÅŸi grăbeÅŸte-te că azi sunt Sânzienele ÅŸi e păcat să dormi până hăt târziu.Tot satul e gătit,numai tu umbli nopÅ£ile aiurea”, îi spuse bunica sa dimineaţă trezindu-l din visele sale numeroase care-l urmăriră toată noaptea.

„-C-c-cum sărbătoare?”, bâlbâi el.Trupul nu-I mai era la fel de uÅŸor ca în ziua trecută dar totul părea atât de real.”Nu,nu putea fi vis”,îşi zicea el.

„-Spune-mi te rog,e pe-aici vreo grădină cu trandafiri cu o fântână ?” ÅŸi-i descrisese locul unde a fost aievea cu o zi înainte.

„-Da,e o fântână acolo,dar e seacă.De fapt nici n-a fost,Oamenii au încercat zadarnic să dea de apă.E un loc uscat ÅŸi nu-s decât mărăcini acolo.Trandafiri zici ?VorbeÅŸte lumea de o femeie care demult a zis că e apă acolo.De aia au ÅŸi căutat oamenii să facă fântână acolo,să fie ÅŸi locul ăla bun la ceva.Femeia zicea că o să facă cea mai frumoasă grădină de trandafiri acolo iar despre ea nu s-a mai auzit nimic de atunci.”

„-GrăbeÅŸte-te ÅŸi lasă prostiile,oi fi visat ceva azi-noapte.Uite ce zi frumoasă e astăzi !”

Deschizându-I fereastra razele soarelui îl izbiră pe chipul uimit.Nici urmă de nor pe cer.Urma o vară toridă.



Indiciile semnelor de punctuatie imbecile, prin lipsa spatiilor de dupa, au putut da ceva indicii despre vechimea textului de fata - da, era pe vremea (destul de tarzie la standardele de azi) cand descopeream tainele compunerii de texte pe pc. Sincer am uitat cu exactitate de cand e textul dar sa tot fie de prin 2001 asa.
Cum e unul din putinele texte pe care le-am scris si care privit cu indulgenta necesara imi place, m-am gandit sa-l postez aici cu ocazia sarbatorii romanesti a miezului verii, sau a sanzienelor.

June 20, 2008

I'm not a monster anymore!

As of this evening, after almost 21 moths of outrageous monstrous behavior, officially I'm not a monster anymore! yeeey!
Well, I hope it's gonna be a yeeey at my new work place: Barclays Capital!
They've just opened a dev office in Prague and I'm gonna give it a try!

June 19, 2008

Alexandrina Hristov

A very nice artist from Moldova, Romania's little sister country:

June 18, 2008

An image says a thousand words

And therefore, my recently uploaded picasa albums make up a small encyclopedia:


Paris & Louvre

Copenhagen
Stockholm

Baltic Sea ferry trip
And finally, Helsinki

This is what's been keeping me busy during the wonderful month of May!

June 3, 2008

Soon baby, soon

update: now in my backpack :p

June 1, 2008

Mai, e cel mai!

pur si simplu

May 23, 2008

Prague spring, what a symphony!

Prague spring, music festival that is, quite a famous festival of classical music here in CR and among connaiseurs worldwide. Of course, not given much credit by young people, international media or such other things, since last time i read the tabloids, P Diddy didn't take on playing the flute.

I've been last night to one of the many concerts in the beautiful Prague Municipal House, after a good tip from my colleague Ioan (yep, from Romania, Ion Creanga's home actually :) ). As usual, many fancy dressed people mostly overaged, but also quite a bunch of youngsters. While I personally don't understand why all the fuss for a music concert, I'm sad to see that this music isn't given much credit by the young people, as I noted in the beginning. The very classical bits can be indeed a bit obsolete, but I've heard a very modern piece by Wojciech Kilar, a Polish contemporary composer.

Here's a very impressive fragment of Orawa:


Honestly, I was quite impressed and I'm not a fan of symphonic orchestras in particular. For such kind of modern works, I'd definitely go more often.

When was the last time you've been to a live symphonic orchestra?

May 17, 2008

What makes Paris stand out

Well, actually, it's not this that makes it stand out in particular, but most of you might know already what the city is famous for, so for now I'll take you on a tour of interesting stuff we ran into while wondering through the streets of the most visited city in the world.


smart parking

"I forgot my spare battery home, may i please recharge my car?!"

1 mai muncitoresc

recognize him? Pope out of stripes

and the devil out of the stencil?!

this was inside a museum! - a heartstopping experience

new trends in parisian fashion: bio dress



flower supermarket, sheesh!

1st of may, Kurdish people easing their 20-30 admirers into comunism with some barbecue and oriental music

daca zice Gianmaria, asa o fi!

i hope you know french

actual shell with Holy water inside a Church

wonderful place near our hotel


martzipan (or sugar?!) figures in a candy shop, very realistic(plastic-wise) stuff



cake tops for gay weddings, nice adaptation

and, a really uninspired ad